Lidt historik om Fyrreparken

Fyrreparken - 50 år i 2011

I 2011 var det 50 år siden, det første hus blev bygget i Fyrreparken.

Det var i 1961, at murermester Einar Friis byggede det første af tre huse, der blev begyndelsen på Allingåbros dengang nyeste villakvarter ”Fyrreparken”.

I haven til nr. 5, hvor Anna og Einar Friis boede i mange år, har ligget en stor, flot sten. Stenen stødte Einar Friis på en dag under en spadseretur på markerne øst for Fyrreparken. Han var meget fascineret af den store sten og fik af lodsejeren lov til at bringe den hjem i haven, hvor den har ligget siden.

Som en gestus i anledning af 50 året for Fyrreparkens ’fødsel’ har Lilian Friis Hansen - nuværende ejer af Fyrreparken 5 - besluttet at forære stenen til Fyrreparken og lade navnet ’Fyrreparken 1961’ indhugge i stenen.

Stenen er placeret på hjørnet, hvor Granbakkevej og Fyrreparken mødes.

”Afsløringen” af stenen fandt sted under stor bevågenhed fra områdets beboere lørdag den 1. oktober 2011 kl. 14.00 i strålende og efter årstiden varmt solskinsvejr. Lilian holdt indvielsestalen og fortalte historien om den flotte sten.  

Efter afsløringen af stenen begav beboerne sig til Allingåbroskolen, som jo er nabo til Fyrreparken, hvor det første og indledende orienterende møde om stiftelsen af beboerforeningen blev afholdt.